Radioprotectie, diagnostisch gebruik van X-stralen

Start op 10.02.2025

Geneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000019 Nederlands
Tags: Geneeskunde

Beschrijving

Dit is een opleidingsprogramma voor het bekomen van een attest van bekwaamheid in het gebruik van X-stralen voor doeleinden van medische diagnose of voor radioscopisch gestuurde behandelingen.

Dit programma is conform met de vereisten gesteld door het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle in het K.B. van 20 juli 2001.

De onderwijstaal van deze permanente vorming is Nederlands.

Inschrijven kan tot en met de start van de opleiding in februari 2025.

Lesgevers

  • Prof. Dr. Ir. K. Bacher, Vakgroep Structuur en Herstel van de Mens, Universiteit Gent, wetenschappelijk coördinator van de opleiding
  • Prof. Dr. Ir. Pim Pullens, Vakgroep Diagnostische Wetenschappen, Universiteit Gent

Programma

De opleiding omvat 12 sessies, die telkens doorgaan op woensdagavond vanaf 19u00. De lessenreeks gaat door in het 2e semester (van februari tot juni).

Data van de sessies: tbc

De presentaties en lesopnames kunnen na elke sessie geraadpleegd worden op Ufora. Om toegang te krijgen tot het lesmateriaal, dient u zich eerst te registreren (Ga naar Ufora > klik op “registratie voor niet-UGent gebruikers”). Na uw registratie, kan de beheerder van de opleiding u toevoegen aan de cursus.

Het examen gaat door in juni 2025 (concrete datum volgt nog) en bestaat uit een multiple choice kennistoets op een computer op campus UZ Gent.

De aanwezigheid tijdens de sessies en de evaluatie aan het einde van de opleiding bepalen of de deelnemer slaagt en een getuigschrift van de Universiteit Gent ontvangt.

Bijkomende inlichtingen

Medical.Physics@UGent.be

+32 9 264 66 50

Cursusnummer:
DLLL000019
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Geneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
10.02.2025
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.