Radioprotectie, diagnostisch gebruik van X-stralen

Starts on 10.02.2025

Medicine

Interested?

More information
° DLLL000019 NL
Tags: Geneeskunde

Description

Dit is een opleidingsprogramma voor het bekomen van een attest van bekwaamheid in het gebruik van X-stralen voor doeleinden van medische diagnose of voor radioscopisch gestuurde behandelingen.

Dit programma is conform met de vereisten gesteld door het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle in het K.B. van 20 juli 2001.

De onderwijstaal van deze permanente vorming is Nederlands.

Inschrijven kan tot en met de start van de opleiding in februari 2025.

Lesgevers

  • Prof. Dr. Ir. K. Bacher, Vakgroep Structuur en Herstel van de Mens, Universiteit Gent, wetenschappelijk coördinator van de opleiding
  • Prof. Dr. Ir. Pim Pullens, Vakgroep Diagnostische Wetenschappen, Universiteit Gent

Program

De opleiding omvat 12 sessies, die telkens doorgaan op woensdagavond vanaf 19u00. De lessenreeks gaat door in het 2e semester (van februari tot juni).

Data van de sessies: tbc

De presentaties en lesopnames kunnen na elke sessie geraadpleegd worden op Ufora. Om toegang te krijgen tot het lesmateriaal, dient u zich eerst te registreren (Ga naar Ufora > klik op “registratie voor niet-UGent gebruikers”). Na uw registratie, kan de beheerder van de opleiding u toevoegen aan de cursus.

Het examen gaat door in juni 2025 (concrete datum volgt nog) en bestaat uit een multiple choice kennistoets op een computer op campus UZ Gent.

De aanwezigheid tijdens de sessies en de evaluatie aan het einde van de opleiding bepalen of de deelnemer slaagt en een getuigschrift van de Universiteit Gent ontvangt.

Bijkomende inlichtingen

Medical.Physics@UGent.be

+32 9 264 66 50

Course number:
DLLL000019
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Medicine
Language:
NL
Academic year:
2024 - 2025
Starting date:
10.02.2025
Contact person:
ghall@ugent.be
Location

Campus UZ Gent

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.