Over Nova Academy

LLL beeld3

Met Nova Academy willen de universiteiten UAntwerpen, UGent en VUB het levenslang leren in Vlaanderen versterken onder het motto “Bringing Learning to life”.

In Nova Academy zullen verschillende gemeenschappelijke (opleidings-)initiatieven worden uitgebouwd.

Het eerste resultaat is dit gemeenschappelijk platform voor levenslang leren waarop het aanbod van de drie universiteiten doorzoekbaar is en gecommuniceerd wordt naar iedereen die wil bijleren.

Het leren stopt niet als het diploma behaald is; in de technologisch snel veranderende en zich ontwikkelende maatschappij is het belangrijk dat iedereen blijft werken aan het her- en vernieuwen van zijn of haar competenties. Universiteiten hebben een belangrijke maatschappelijke rol en net daarom moeten we hier blijvend op inzetten.
Rik Van de Walle, rector UGent
Levenslang leren is zowel een uitdaging als een kans voor het toekomstgericht hoger onderwijs. Met deze alliantie gaan we aan de slag om een beleidskader te creëren voor levenslang leren en geven we samen vorm aan een centrale organisatiestructuur rond het thema.
Herman Van Goethem, rector UAntwerpen
Life Long Learning = Educationⁿ
Jan Danckaert - Rector VUB
Met Nova Academy willen we één overkoepelend informatiekanaal aanbieden aan onze doelgroep van alumni, dat boven de bestaande kanalen staat. Hierdoor wordt het gezamenlijke aanbod gestructureerd weergegeven en doorzoekbaar gemaakt. Het is een mooie kans om ons partnerschap te versterken en samen aan iets waardevols te bouwen.
Caroline Pauwels, medeoprichter Nova Academy, ererector VUB
LLL beeld4

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.