PUC Willy Delva 47: Transparantie in het overheidsoptreden

Start op 25.02.2021

Recht

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° PUCDelva-47 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Rechtsdomeinen

Beschrijving

Optreden van de overheid en transparantie, het klinkt als een evidentie of minstens als een na te streven ideaal. Juridisch ligt het echter niet zo evident. Haast iedere jurist heeft wel een eigen begrip en invulling van “transparant overheidsoptreden”. De Raad van State blijkt “transparantie’ dan weer “niet te kennen” (sic) als beginsel van behoorlijk bestuur. En in bepaalde gevallen verplicht de wetgeving de overheid om voorzichtig met transparantie om te springen, dit om privacy- of commercieel gevoelige gegeven te beschermen. Hoog tijd dus om een stand van zaken op te maken.

Wil je inschrijven voor de volledige reeks en genieten van de substantiële korting? Schrijf dan in voor elke sessie en voor het verslagboek. Bij het afrekenen (winkelmand rechtsbovenaan) kies je dan bij elk voor de uitzonderingsprijs 'inschrijving volledige reeks'.

Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.