PUC Willy Delva 47: Transparantie in het overheidsoptreden

Starts on 25.02.2021

Law

Interested?

More information
° PUCDelva-47 NL Available online
Tags: Rechtsdomeinen

Description

Optreden van de overheid en transparantie, het klinkt als een evidentie of minstens als een na te streven ideaal. Juridisch ligt het echter niet zo evident. Haast iedere jurist heeft wel een eigen begrip en invulling van “transparant overheidsoptreden”. De Raad van State blijkt “transparantie’ dan weer “niet te kennen” (sic) als beginsel van behoorlijk bestuur. En in bepaalde gevallen verplicht de wetgeving de overheid om voorzichtig met transparantie om te springen, dit om privacy- of commercieel gevoelige gegeven te beschermen. Hoog tijd dus om een stand van zaken op te maken.

Wil je inschrijven voor de volledige reeks en genieten van de substantiële korting? Schrijf dan in voor elke sessie en voor het verslagboek. Bij het afrekenen (winkelmand rechtsbovenaan) kies je dan bij elk voor de uitzonderingsprijs 'inschrijving volledige reeks'.

More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.