Geneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DYWOND Nederlands
Tags: Geneeskunde , Postgraduaatsopleidingen , Verpleegkunde en vroedkunde

Beschrijving

Wondzorg is een bij uitstek multidisciplinair gebeuren. Tijdens de laatste decennia zijn enorme evoluties opgetreden in dit expertisedomein.

In deze opleiding worden klinische expertise en de inzichten uit wetenschappelijk onderzoek m.b.t. wondzorg gebundeld. De opleiding is bedoeld voor verpleegkundigen, vroedvrouwen, artsen en andere professionele gezondheidswerkers.

Deze opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door de Universiteit Gent, Arteveldehogeschool, Hogeschool Gent, Hogeschool West-Vlaanderen en in samenwerking met UZ Gent.

De modules zijn deels in afstandsonderwijs georganiseerd. De opleiding omvat dus een boeiende mix van gastcolleges en praktijkgerichte lessen op de campus én online webinars. Per module zijn er een tweetal online lessen die je van thuis uit kan volgen op een moment dat voor jou het beste past. Ideaal dus als je werken met studeren combineert. Een bijkomend voordeel is dat je gratis kan deelnemen aan de WondEvents georganiseerd door EduWond en dit tijdens de looptijd van de opleiding.

Programma

Het postgraduaat heeft een omvang van 30 studiepunten en telt 9 modules:

  • Basismodule Wondzorg: 6 studiepunten
  • Decubitus: 3 studiepunten
  • Diabetische wonden: 3 studiepunten
  • Stomatherapie: 3 studiepunten
  • Ulcus cruris: 3 studiepunten
  • Brandwonden: 3 studiepunten
  • Acute wonden: 3 studiepunten
  • Oncologische wonden: 3 studiepunten
  • Wetgeving: 3 studiepunten

Het postgraduaat loopt over een periode van 2 jaar. Jaarlijks wordt de basismodule georganiseerd en 4 verdiepende modules. De opleidingscyclus start met de basismodule. Instappen op een ander moment is mogelijk na advies van de coördinator.

Bekijk hier het programma van deze postgraduaatsopleiding voor academiejaar 2024-2025.

Opmerkingen

Inschrijven voor de basismodule wondzorg kost € 495. Het inschrijvingsgeld voor de overige acht modules bedraagt € 275 per module.

Het totale inschrijvingsgeld voor alle modules bedraagt €2695. Meer info vind je op de website van Artevelde Hogeschool.

Interesse?

Alles over infomomenten en inschrijven vind je hier.

Cursusnummer:
DYWOND
Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, Verpleegkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
23.09.2024
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.