Postgraduaatsopleiding Stomatherapie en wondzorg

Starts on 23.09.2024

Medicine

Interested?

More information
° DYWOND NL
Tags: Geneeskunde , Postgraduaatsopleidingen , Verpleegkunde en vroedkunde

Description

Wondzorg is een bij uitstek multidisciplinair gebeuren. Tijdens de laatste decennia zijn enorme evoluties opgetreden in dit expertisedomein.

In deze opleiding worden klinische expertise en de inzichten uit wetenschappelijk onderzoek m.b.t. wondzorg gebundeld. De opleiding is bedoeld voor verpleegkundigen, vroedvrouwen, artsen en andere professionele gezondheidswerkers.

Deze opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door de Universiteit Gent, Arteveldehogeschool, Hogeschool Gent, Hogeschool West-Vlaanderen en in samenwerking met UZ Gent.

De modules zijn deels in afstandsonderwijs georganiseerd. De opleiding omvat dus een boeiende mix van gastcolleges en praktijkgerichte lessen op de campus én online webinars. Per module zijn er een tweetal online lessen die je van thuis uit kan volgen op een moment dat voor jou het beste past. Ideaal dus als je werken met studeren combineert. Een bijkomend voordeel is dat je gratis kan deelnemen aan de WondEvents georganiseerd door EduWond en dit tijdens de looptijd van de opleiding.

Program

Het postgraduaat heeft een omvang van 30 studiepunten en telt 9 modules:

  • Basismodule Wondzorg: 6 studiepunten
  • Decubitus: 3 studiepunten
  • Diabetische wonden: 3 studiepunten
  • Stomatherapie: 3 studiepunten
  • Ulcus cruris: 3 studiepunten
  • Brandwonden: 3 studiepunten
  • Acute wonden: 3 studiepunten
  • Oncologische wonden: 3 studiepunten
  • Wetgeving: 3 studiepunten

Het postgraduaat loopt over een periode van 2 jaar. Jaarlijks wordt de basismodule georganiseerd en 4 verdiepende modules. De opleidingscyclus start met de basismodule. Instappen op een ander moment is mogelijk na advies van de coördinator.

Bekijk hier het programma van deze postgraduaatsopleiding voor academiejaar 2024-2025.

Remarks

Inschrijven voor de basismodule wondzorg kost € 495. Het inschrijvingsgeld voor de overige acht modules bedraagt € 275 per module.

Het totale inschrijvingsgeld voor alle modules bedraagt €2695. Meer info vind je op de website van Artevelde Hogeschool.

Interesse?

Alles over infomomenten en inschrijven vind je hier.

Course number:
DYWOND
Type:
Postgraduate Studies
Area of interest:
Medicine, Health Sciences, Nursing
Language:
NL
Academic year:
2024 - 2025
Starting date:
23.09.2024
Contact person:
ghall@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.