Postgraduaatsopleiding Rampenmanagement

Start op 23.09.2024

Geneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DYRAMP Nederlands
Tags: Postgraduaatsopleidingen

Beschrijving

Deze opleiding heeft als doel de actoren in hulpverlening en veiligheid te vormen in hoe het hoofd bieden aan grootschalige incidenten.

Processen in onze samenleving worden steeds complexer, interacties groter en keteneffecten meer onvoorspelbaar. Een gedegen kennis van betrokken diensten, een goede ‘situational awareness’ en een snelle besluitvorming zijn essentieel in het vermijden van verdere escalatie en in het beheersen van de crisis en de schade. Het postgraduaat geeft vanuit onderzoek en praktijk een beeld van de hedendaagse principes en technieken.

De opleiding richt zich tot leidinggevenden van de verschillende hulpverleningsdisciplines:

  • Bevelvoerders brandweer en politie
  • Artsen en verpleegkundigen
  • Veiligheidsverantwoordelijken van bedrijven
  • Ambtenaren noodplanning
  • Beleidsverantwoordelijken
  • Vrijwilligers en medewerkers met een coördinerende rol binnen crisisbeheer

Dit Postgraduaat is een gezamenlijk initiatief van vier Vlaamse universiteiten: Universiteit Antwerpen samen met Campus Vesta, Universiteit Gent, Vrije Universiteit Brussel en de KU Leuven, de Koninklijke Militaire School en de Vlaamse beroepsorganisatie voor Verpleegkundigen (NVKVV).

Programma

Het postgraduaat bedraagt 20 studiepunten en bestaat uit 10 modules in totaal. Om het getuigschrift postgraduaat rampenmanagement te behalen moet je met goed gevolg module 1, module 2 en twee keuzemodules afleggen (telkens min. 50% van de punten per module).

Je kan het volledige pakket van je opleiding spreiden over maximum 5 academiejaren. Tijdens de opleiding of nadien kan je bijkomende modules volgen.

Module 1 en 2 worden elk academiejaar georganiseerd. Elke nieuwe student start eerst verplicht met module 2 voor er met andere modules gestart kan worden.

Meer informatie over het programma is te vinden op de webpagina van de opleiding of op de website van UAntwerpen.

Cursusnummer:
DYRAMP
Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
Geneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
23.09.2024
Contactpersoon:
info@rampenmanagement.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.