Postgraduaatsopleiding Rampenmanagement

Starts on 25.09.2023

Medicine

Interested?

More information
° DYRAMP NL
Tags: Postgraduaatsopleidingen

Description

Deze opleiding heeft als doel de actoren in hulpverlening en veiligheid te vormen in hoe het hoofd bieden aan grootschalige incidenten.

Processen in onze samenleving worden steeds complexer, interacties groter en keteneffecten meer onvoorspelbaar. Een gedegen kennis van betrokken diensten, een goede ‘situational awareness’ en een snelle besluitvorming zijn essentieel in het vermijden van verdere escalatie en in het beheersen van de crisis en de schade. Het postgraduaat geeft vanuit onderzoek en praktijk een beeld van de hedendaagse principes en technieken.

De opleiding richt zich tot leidinggevenden van de verschillende hulpverleningsdisciplines:

  • Bevelvoerders brandweer en politie
  • Artsen en verpleegkundigen
  • Veiligheidsverantwoordelijken van bedrijven
  • Ambtenaren noodplanning
  • Beleidsverantwoordelijken
  • Vrijwilligers en medewerkers met een coördinerende rol binnen crisisbeheer

Dit Postgraduaat is een gezamenlijk initiatief van vier Vlaamse universiteiten: Universiteit Antwerpen samen met Campus Vesta, Universiteit Gent, Vrije Universiteit Brussel en de KU Leuven, de Koninklijke Militaire School en de Vlaamse beroepsorganisatie voor Verpleegkundigen (NVKVV).

Program

Het postgraduaat bedraagt 20 studiepunten en bestaat uit 10 modules in totaal. Om het getuigschrift postgraduaat rampenmanagement te behalen moet je met goed gevolg module 1, module 2 en twee keuzemodules afleggen (telkens min. 50% van de punten per module).

Je kan het volledige pakket van je opleiding spreiden over maximum 5 academiejaren. Tijdens de opleiding of nadien kan je bijkomende modules volgen.

Module 1 en 2 worden elk academiejaar georganiseerd. Elke nieuwe student start eerst verplicht met module 2 voor er met andere modules gestart kan worden. In AJ 2022-2023 worden module 3, 5, 6 en 7 georganiseerd.

Meer informatie over het programma is te vinden op de webpagina van de opleiding of op de website van UAntwerpen.

Course number:
DYRAMP
Type:
Postgraduate Studies
Area of interest:
Medicine
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Starting date:
25.09.2023
Contact person:
info@rampenmanagement.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.