Postgraduaatsopleiding Radioprotectie

Start op 26.09.2022

Geneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DYRAPT Nederlands
Tags: Postgraduaatsopleidingen

Beschrijving

In deze postgraduaatsopleiding krijg je inzicht in de verschillende deelgebieden van de radioprotectie.

De opleiding is bedoeld voor masters in de arbeidsgeneeskunde en artsen in opleiding tot master in de arbeidsgeneeskunde.

De opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door de Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen, Vrije Universiteit Brussel en KU Leuven. De KU Leuven is de coördinerende instelling. De student krijgt een getuigschrift, afgeleverd door de coördinerende instelling in naam van de vier organiserende universiteiten.

Je leert over:

  • de natuur van ioniserende stralen
  • de bescherming tegen deze straling
  • de biologische, genetische en gezond­heidseffecten ervan

In de lessen ontwikkel je vaardigheden in het identificeren en evalueren van het risico. In het vak Radiotoxicologie, -pathologie en medisch toezicht leer je hoe een collectief en individueel beschermingsprogramma opgezet moet worden.

Aanvullend krijgt je in het vak Nucleaire metingen en dosimetrie de vaardigheden aangeleerd i.v.m. detectie en meting van het risico. Tijdens stages, seminaries en bedrijfsbezoeken oefen je de praktische toepassing van de aangeleerde vaardigheden en attitudes.

Programma

Het postgraduaat loopt over een periode van 1 jaar en heeft een omvang van 30 studiepunten.

Bekijk hier het programma van deze postgraduaatsopleiding.

Cursusnummer:
DYRAPT
Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
Geneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022, 2022 - 2023
Startdatum:
26.09.2022
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.