Biomedische wetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DYGECO Nederlands
Tags: Postgraduaatsopleidingen

Beschrijving

Het belang van genetisch onderzoek in de gezondheidszorg neemt progressief toe. Er is ook een sterk toenemende nood aan genetische counseling: voor een aantal genetisch bepaalde aandoeningen kan erfelijkheidsonderzoek aangeboden worden.

Het postgraduaat genetic counseling leidt jou op tot een bekwame genetic counselor die in staat is het volledige proces van erfelijkheidsdiagnostiek en -advisering zelfstandig uit te voeren voor een omschreven groep aandoeningen. Tijdens de opleiding verwerf je de nodige wetenschappelijke kennis, klinische vaardigheden en professionele attitude om een gepast handelingsplan op te stellen binnen de grenzen van jouw discipline en expertise.

Programma

Het postgraduaat loopt over een periode van 2 jaar en heeft een omvang van 28 studiepunten. Het opleidingsprogramma omvat 5 opleidingsonderdelen die gespreid over twee academiejaren alternerend worden aangeboden.

Bekijk hier het volledige programma van deze postgraduaatsopleiding.

Opmerkingen

Er is maar om de twee jaar nieuwe instroom mogelijk, nl. in de even academiejaren: 2022-2023, 2024-2025 enz.

Cursusnummer:
DYGECO
Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
Biomedische wetenschappen, Geneeskunde, Psychologie, Verpleegkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
26.09.2022
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.