Biomedical Sciences

Interested?

More information
° DYGECO NL
Tags: Postgraduaatsopleidingen

Description

Het belang van genetisch onderzoek in de gezondheidszorg neemt progressief toe. Er is ook een sterk toenemende nood aan genetische counseling: voor een aantal genetisch bepaalde aandoeningen kan erfelijkheidsonderzoek aangeboden worden.

Het postgraduaat genetic counseling leidt jou op tot een bekwame genetic counselor die in staat is het volledige proces van erfelijkheidsdiagnostiek en -advisering zelfstandig uit te voeren voor een omschreven groep aandoeningen. Tijdens de opleiding verwerf je de nodige wetenschappelijke kennis, klinische vaardigheden en professionele attitude om een gepast handelingsplan op te stellen binnen de grenzen van jouw discipline en expertise.

Program

Het postgraduaat loopt over een periode van 2 jaar en heeft een omvang van 28 studiepunten. Het opleidingsprogramma omvat 5 opleidingsonderdelen die gespreid over twee academiejaren alternerend worden aangeboden.

Bekijk hier het volledige programma van deze postgraduaatsopleiding.

Remarks

Er is maar om de twee jaar nieuwe instroom mogelijk, nl. in de even academiejaren: 2022-2023, 2024-2025 enz. Meer info over kandideren voor de volgende cyclus (academiejaar 24-25) komt online vanaf maart 2024.

Course number:
DYGECO
Type:
Postgraduate Studies
Area of interest:
Biomedical Sciences, Medicine, Psychology, Nursing
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Starting date:
26.09.2022
Contact person:
ghall@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.