Geneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands
Tags: duikarts, Internationaal, Duikarts Niveau 1

Beschrijving

Internationaal Duikarts niveau 1

6 DAAGSE OPLEIDING CONFORM DE OPLEIDINGSEISEN VAN HET DIVING MEDICAL ADVISORY COMMITTEE (DMAC) EN HET EUROPEAN DIVING TECHNOLOGY COMMITTEE (EDTC)

DE OPLEIDING

VUB en NELOS organiseren in het academiejaar 2022-2023 voor de achtste maal de opleiding tot ‘Internationaal Duikarts Niveau 1’.

Duiken is een sport waarbij de fysieke paraatheid van de duiker van levensbelang is. Een goede medische screening bij de start en een competente opvolging van (sport)duikers moet erover waken dat duikers in optimale conditie het water ingaan.

De opleiding ‘Duikarts niveau 1’ wordt ingericht om aan geïnteresseerde artsen de kans te bieden zich in deze specifieke materie bij te scholen en zodoende aan die hoge kwaliteitseisen te kunnen voldoen.

Het aangeboden programma is conform de opleidingseisen van het Diving Medical Advisory Committee (DMAC) en het European Diving Technology Committee (EDTC). Mits minimum aanwezigheid van 80% van de contacturen en het afleggen van een finale (theoretische) proef bekomt u een erkenning als ’Internationaal Duikarts niveau 1’ (Medical Examiner of Divers). Dit certificaat laat u toe zowel sport- als professionele duikers medisch te keuren. (Een tweede zittijd is mogelijk).

EEN INITIATIEF VAN

Vrije Universiteit Brussel en Nelos Nederlandstalige Liga voor Onderwatersport

DOELGROEP

Artsen die het sportmedisch onderzoek van duikers correct wensen uit te voeren.

LOCATIE

Vrije Universiteit Brussel, campus Oefenplein, Pleinlaan 2, 1050 Brussel (Etterbeek). Ingang 8, gebouw L (theorie en praktijk)

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Geneeskunde, Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
08.10.2022
Contactpersoon:
info@duikerarts.be
Locatie

VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan, 2
1050 Elsene

Ingang 8, gebouw L (theorie en praktijk)

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.