Medicine

Interested?

More information
NL
Tags: duikarts, Internationaal, Duikarts Niveau 1

Description

Internationaal Duikarts niveau 1

6 DAAGSE OPLEIDING CONFORM DE OPLEIDINGSEISEN VAN HET DIVING MEDICAL ADVISORY COMMITTEE (DMAC) EN HET EUROPEAN DIVING TECHNOLOGY COMMITTEE (EDTC)

DE OPLEIDING

VUB en NELOS organiseren in het academiejaar 2022-2023 voor de achtste maal de opleiding tot ‘Internationaal Duikarts Niveau 1’.

Duiken is een sport waarbij de fysieke paraatheid van de duiker van levensbelang is. Een goede medische screening bij de start en een competente opvolging van (sport)duikers moet erover waken dat duikers in optimale conditie het water ingaan.

De opleiding ‘Duikarts niveau 1’ wordt ingericht om aan geïnteresseerde artsen de kans te bieden zich in deze specifieke materie bij te scholen en zodoende aan die hoge kwaliteitseisen te kunnen voldoen.

Het aangeboden programma is conform de opleidingseisen van het Diving Medical Advisory Committee (DMAC) en het European Diving Technology Committee (EDTC). Mits minimum aanwezigheid van 80% van de contacturen en het afleggen van een finale (theoretische) proef bekomt u een erkenning als ’Internationaal Duikarts niveau 1’ (Medical Examiner of Divers). Dit certificaat laat u toe zowel sport- als professionele duikers medisch te keuren. (Een tweede zittijd is mogelijk).

EEN INITIATIEF VAN

Vrije Universiteit Brussel en Nelos Nederlandstalige Liga voor Onderwatersport

DOELGROEP

Artsen die het sportmedisch onderzoek van duikers correct wensen uit te voeren.

LOCATIE

Vrije Universiteit Brussel, campus Oefenplein, Pleinlaan 2, 1050 Brussel (Etterbeek). Ingang 8, gebouw L (theorie en praktijk)

Meer info op de VUB-website

Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Medicine, Physiotherapie
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023
Starting date:
08.10.2022
Contact person:
info@duikerarts.be
Location

VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan, 2
1050 Elsene

Ingang 8, gebouw L (theorie en praktijk)

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.