E-learing - Motorische stoornissen bij dementie en interventiemogelijkheden

Start op 28.06.2022

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° E_MSD22 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Ouderen , Online aanbod

Beschrijving

Personen met dementie hebben naast cognitieve achteruitgang en gedragsverandering ook vaak belangrijke motorische problemen. Zowel de fijne als de grove motoriek blijkt aangetast. Ook zien we vaak een typische verhoogde spiertonus (paratonie). Aanwezigheid van paratonie zorgt in latere stadia van dementie vaak voor contractuurvorming en moeilijkheden bij verzorging en positionering. Maar ook in een vroegere fase heeft paratonie al een negatieve impact op motoriek en functionaliteit. In deze cursus willen we dieper ingaan op paratonie en andere motorische stoornissen bij dementie. Er worden verschillende interventiestrategieën besproken en aandachtspunten bij het omgaan met personen met dementie.

Om in te schrijven heeft u een account nodig. Deze kan u aanmaken door links in het menu op 'Nieuw account aanmaken' te klikken en de stappen te volgen. Eens u een account heeft, kan u hierboven klikken op 'SCHRIJF IN'. De cursus komt terecht in uw winkelwagen (rechtsboven), waar u de bestelling moet bevestigen en afrekenen. Wanneer de inschrijving is gelukt, ontvangt u een bevestigingsmail. Nadat u bent ingeschreven, ontvangt u automatisch een factuur. Ondertussen, krijgt u van ons een mail met de login- gegevens voor deze en kan u hiermee meteen aan de slag.

Opgelet: U heeft 1 maand toegang tot het leerplatform om de e-learning af te ronden.

Doelgroep: Kinesitherapeuten, Ergotherapeuten en Verpleegkundigen

Opmerkingen

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting (goedgekeurd) ACREHAB - DV.O103194. Zie voorwaarden op onze infopagina.

Accreditatie bij Pro-Q-Kine voor 12 punten.

Cursusnummer:
E_MSD22
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Startdatum:
28.06.2022
Lesgevers:
Bieke Van Deun
Helga De Pelsmaeker
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.