E-learing - Motorische stoornissen bij dementie en interventiemogelijkheden

Starts on 28.06.2022

Physiotherapie

Interested?

More information
° E_MSD22 NL Available online
Tags: Ouderen , Online aanbod

Description

Personen met dementie hebben naast cognitieve achteruitgang en gedragsverandering ook vaak belangrijke motorische problemen. Zowel de fijne als de grove motoriek blijkt aangetast. Ook zien we vaak een typische verhoogde spiertonus (paratonie). Aanwezigheid van paratonie zorgt in latere stadia van dementie vaak voor contractuurvorming en moeilijkheden bij verzorging en positionering. Maar ook in een vroegere fase heeft paratonie al een negatieve impact op motoriek en functionaliteit. In deze cursus willen we dieper ingaan op paratonie en andere motorische stoornissen bij dementie. Er worden verschillende interventiestrategieën besproken en aandachtspunten bij het omgaan met personen met dementie.

Om in te schrijven heeft u een account nodig. Deze kan u aanmaken door links in het menu op 'Nieuw account aanmaken' te klikken en de stappen te volgen. Eens u een account heeft, kan u hierboven klikken op 'SCHRIJF IN'. De cursus komt terecht in uw winkelwagen (rechtsboven), waar u de bestelling moet bevestigen en afrekenen. Wanneer de inschrijving is gelukt, ontvangt u een bevestigingsmail. Nadat u bent ingeschreven, ontvangt u automatisch een factuur. Ondertussen, krijgt u van ons een mail met de login- gegevens voor deze en kan u hiermee meteen aan de slag.

Opgelet: U heeft 1 maand toegang tot het leerplatform om de e-learning af te ronden.

Doelgroep: Kinesitherapeuten, Ergotherapeuten en Verpleegkundigen

Program

Opgelet: U heeft 1 maand toegang tot het leerplatform om de e-learning af te ronden.

Remarks

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting (goedgekeurd) ACREHAB - DV.O103194. Zie voorwaarden op onze infopagina.

Accreditatie bij Pro-Q-Kine voor 12 punten.

Course number:
E_MSD22
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Physiotherapie
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Starting date:
28.06.2022
Lecturers:
Bieke Van Deun
Helga De Pelsmaeker
Contact person:
acrehab@ugent.be
More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.