Sociale wetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Nederlands
Tags: Filosofie, Wijsbegeerte, Logica, Ken- en wetenschapsleer, wetenschapsfilosofie, Ethiek

Filosofische begrippen en posities in ethiek en wetenschap

Beschrijving

Het aanbod filosofie in het secundair onderwijs groeit. Deze micro-credential wil tegemoetkomen aan de nood bij leerkrachten aan opfrissing/actualisering van vakinhouden en een diepgaandere inhoudelijke vorming.

Voor wie?

Leerkrachten secundair onderwijs en alle geïnteresseerden.

Programma

In deze micro-credential staan de volgende leerdoelen centraal.

1. De deelnemer kan centrale concepten en argumenten uit verschillende moraalfilosofische posities begrijpen en hanteren. Moeten we altijd onze beloftes nakomen? Mogen we dieren eten? Kunnen we elkaar verantwoordelijk houden voor onze daden? Wat is ‘het goede leven’? Zijn morele voorschriften universeel? Is moraliteit niet meer dan een laagje vernis op egoïstische drijfveren?

2. De deelnemer is vertrouwd met de beginselen van de logica en het argumenteren en kan reflecteren over het doel van wetenschap, de aard van wetenschappelijke theorieën, falsificationisme, paradigma’s, controle en consensusmechanismen binnen de wetenschappen, wetenschapsbeleid, wetenschap en gender, wetenschap en religie, wetenschap en metafysica.

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen, Micro-credentials
Interessegebied:
Sociale wetenschappen, Taal en literatuur, Wijsbegeerte en ethiek
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
01.10.2024
Lesgevers:
​Katrien Schaubroeck


​Bert Leuridan​

​Judith Martens​

Jan Potters
Locatie

UAntwerpen Stadscampus

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.