Micro-credential 'Selected Issues: Drug Policy'

Start op 12.02.2024

Recht

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GA097-MC-drug-policy Engels Online beschikbaar
Tags: Criminologische wetenschappen , Micro-credentials

Beschrijving

Deze micro-credential richt zich tot de levenslang leerder die het drugsfenomeen meer in de diepte aan de hand van actuele casussen en internationaal empirisch onderzoek wil verkennen. De focus ligt daarbij op de drugsaanbodzijde. Zo gaat de micro-credential in op de diverse echelons van de aanbodsketen (productie, groothandel, tussenhandel en kleinhandel) voor specifieke drugsmarkten (opiaten, synthetische drugs, cocaïne en cannabis). Verder bekijkt de micro-credential op welke manier drugsmarkten functioneren, en wordt ingegaan op alternatieve modellen van regulering van drugmarkten. Deze micro-credential tracht op die manier het kritisch inzicht van de levenslang leerder aan te wakkeren in de mogelijkheden en beperkingen van het (internationaal) beleid ten aanzien van het drugsfenomeen.

Programma

Inhoud:

  • Overzicht van het internationaal drugsbeleid en fundamentele basisbegrippen
  • Bestuderen van de (werking van) diverse niveaus van de drugmarkt in de consumerende landen: de lokale markt (detailhandel), de bovenlokale handel en de internationale drughandel.
  • Specifieke casussen rond de drugsaanbodzijde, zoals opiumproductie in Afghanistan, aanpak van Nieuwe Psychoactieve Stoffen, cocaïnetrafiek en de haven van Antwerpen, patronen van lokale cannabisteelt, etc.
  • Kritische bespreking van reguleringsmodellen toegepast op het cannabisfenomeen.

Werkvormen:

  • Hoorcolleges (35u)
  • Groepswerk (10u)

Opmerkingen

De levenslang leerder die zich voor deze micro-credential inschrijft heeft de mogelijkheid de hoorcolleges on campus mee te volgen. De deelnemer aan de micro-credential zal de hoorcolleges ook online kunnen raadplegen. De evaluatie loopt gelijk met die van de andere studenten.

Cursusnummer:
GA097-MC-drug-policy
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Recht, Sociale wetenschappen
Taal:
Engels
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
12.02.2024
Lesgevers:
Charlotte Colman
Tom Decorte
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.