Recht

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GA097-MC-drug-policy Engels Online beschikbaar
Tags: Micro-credentials

Beschrijving

Duik dieper in de wereld van drugsfenomenen met onze stimulerende micro-credential. Speciaal ontworpen voor iedereen die een grondiger begrip wil krijgen van drugsfenomenen, biedt deze micro-credential een boeiende verkenning aan de hand van actuele casestudies en internationaal empirisch onderzoek. Met de nadruk op de drugsaanbodzijde, zul je de diverse schakels van de aanbodsketen ontdekken, variërend van productie tot kleinhandel, voor specifieke drugsmarkten zoals opiaten, synthetische drugs, cocaïne en cannabis.

Je krijgt inzicht in hoe drugsmarkten functioneren en verkent alternatieve modellen voor de regulering ervan. Deze micro-credential wil jouw kritisch denkvermogen stimuleren en je laten reflecteren over de mogelijkheden en beperkingen van (internationaal) beleid met betrekking tot het drugsfenomeen.

Wat kun je verwachten:

 • Een overzicht van internationaal drugsbeleid en fundamentele basisbegrippen.
 • Onderzoek naar de werking van verschillende niveaus van de drugsmarkt in consumerende landen, inclusief lokale markten, bovenlokale handel en internationale drugshandel.
 • Gedetailleerde casestudies over drugsaanbod, zoals opiumproductie in Afghanistan, aanpak van Nieuwe Psychoactieve Stoffen, cocaïnehandel en de haven van Antwerpen, en lokale cannabisteelt.
 • Kritische bespreking van reguleringsmodellen toegepast op het cannabisfenomeen.

Schrijf je vandaag nog in en ontdek de fascinerende wereld van drugsfenomenen met onze micro-credential.

Programma

Inhoud:

 • Overzicht van het internationaal drugsbeleid en fundamentele basisbegrippen
 • Bestuderen van de (werking van) diverse niveaus van de drugmarkt in de consumerende landen: de lokale markt (detailhandel), de bovenlokale handel en de internationale drughandel.
 • Specifieke casussen rond de drugsaanbodzijde, zoals opiumproductie in Afghanistan, aanpak van Nieuwe Psychoactieve Stoffen, cocaïnetrafiek en de haven van Antwerpen, patronen van lokale cannabisteelt, etc.
 • Kritische bespreking van reguleringsmodellen toegepast op het cannabisfenomeen.

Werkvormen:

 • Hoorcolleges (35u)
 • Groepswerk (10u)

Opmerkingen

 • Je hebt de keuze om de micro-credential on campus, of naar eigen keuze (van plaats en tijd) de opgenomen lessen te verwerken.
 • Je kan deze micro-credential volgen in het kader van een bevorderingsprocedure bij de overheid.

Cursusnummer:
GA097-MC-drug-policy
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen, Micro-credentials
Interessegebied:
Recht, Sociale wetenschappen
Taal:
Engels
Academiejaar:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Startdatum:
10.02.2025
Lesgevers:
Charlotte Colman
Tom Decorte
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.