Micro-credential 'Selected Issues: Drug Policy'

Starts on 12.02.2024

Law

Interested?

More information
° GA097-MC-drug-policy EN Available online
Tags: Micro-credentials

Description

Deze micro-credential richt zich tot de levenslang leerder die het drugsfenomeen meer in de diepte aan de hand van actuele casussen en internationaal empirisch onderzoek wil verkennen. De focus ligt daarbij op de drugsaanbodzijde. Zo gaat de micro-credential in op de diverse echelons van de aanbodsketen (productie, groothandel, tussenhandel en kleinhandel) voor specifieke drugsmarkten (opiaten, synthetische drugs, cocaïne en cannabis). Verder bekijkt de micro-credential op welke manier drugsmarkten functioneren, en wordt ingegaan op alternatieve modellen van regulering van drugmarkten. Deze micro-credential tracht op die manier het kritisch inzicht van de levenslang leerder aan te wakkeren in de mogelijkheden en beperkingen van het (internationaal) beleid ten aanzien van het drugsfenomeen.

Program

Inhoud:

  • Overzicht van het internationaal drugsbeleid en fundamentele basisbegrippen
  • Bestuderen van de (werking van) diverse niveaus van de drugmarkt in de consumerende landen: de lokale markt (detailhandel), de bovenlokale handel en de internationale drughandel.
  • Specifieke casussen rond de drugsaanbodzijde, zoals opiumproductie in Afghanistan, aanpak van Nieuwe Psychoactieve Stoffen, cocaïnetrafiek en de haven van Antwerpen, patronen van lokale cannabisteelt, etc.
  • Kritische bespreking van reguleringsmodellen toegepast op het cannabisfenomeen.

Werkvormen:

  • Hoorcolleges (35u)
  • Groepswerk (10u)

Remarks

De levenslang leerder die zich voor deze micro-credential inschrijft heeft de mogelijkheid de hoorcolleges on campus mee te volgen. De deelnemer aan de micro-credential zal de hoorcolleges ook online kunnen raadplegen. De evaluatie loopt gelijk met die van de andere studenten.

Course number:
GA097-MC-drug-policy
Type:
Short- en long-term programmes, Micro-credentials
Area of interest:
Law, Social Sciences
Language:
EN
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
12.02.2024
Lecturers:
Charlotte Colman
Tom Decorte
Contact person:
gandaius@ugent.be
More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.