Micro-credential 'Selected Issues: Drug Policy'

Starts on 10.02.2025

Law

Interested?

More information
° GA097-MC-drug-policy EN Available online
Tags: Micro-credentials

Description

Duik dieper in de wereld van drugsfenomenen met onze stimulerende micro-credential. Speciaal ontworpen voor iedereen die een grondiger begrip wil krijgen van drugsfenomenen, biedt deze micro-credential een boeiende verkenning aan de hand van actuele casestudies en internationaal empirisch onderzoek. Met de nadruk op de drugsaanbodzijde, zul je de diverse schakels van de aanbodsketen ontdekken, variërend van productie tot kleinhandel, voor specifieke drugsmarkten zoals opiaten, synthetische drugs, cocaïne en cannabis.

Je krijgt inzicht in hoe drugsmarkten functioneren en verkent alternatieve modellen voor de regulering ervan. Deze micro-credential wil jouw kritisch denkvermogen stimuleren en je laten reflecteren over de mogelijkheden en beperkingen van (internationaal) beleid met betrekking tot het drugsfenomeen.

Wat kun je verwachten:

 • Een overzicht van internationaal drugsbeleid en fundamentele basisbegrippen.
 • Onderzoek naar de werking van verschillende niveaus van de drugsmarkt in consumerende landen, inclusief lokale markten, bovenlokale handel en internationale drugshandel.
 • Gedetailleerde casestudies over drugsaanbod, zoals opiumproductie in Afghanistan, aanpak van Nieuwe Psychoactieve Stoffen, cocaïnehandel en de haven van Antwerpen, en lokale cannabisteelt.
 • Kritische bespreking van reguleringsmodellen toegepast op het cannabisfenomeen.

Schrijf je vandaag nog in en ontdek de fascinerende wereld van drugsfenomenen met onze micro-credential.

Program

Inhoud:

 • Overzicht van het internationaal drugsbeleid en fundamentele basisbegrippen
 • Bestuderen van de (werking van) diverse niveaus van de drugmarkt in de consumerende landen: de lokale markt (detailhandel), de bovenlokale handel en de internationale drughandel.
 • Specifieke casussen rond de drugsaanbodzijde, zoals opiumproductie in Afghanistan, aanpak van Nieuwe Psychoactieve Stoffen, cocaïnetrafiek en de haven van Antwerpen, patronen van lokale cannabisteelt, etc.
 • Kritische bespreking van reguleringsmodellen toegepast op het cannabisfenomeen.

Werkvormen:

 • Hoorcolleges (35u)
 • Groepswerk (10u)

Remarks

 • Je hebt de keuze om de micro-credential on campus, of naar eigen keuze (van plaats en tijd) de opgenomen lessen te verwerken.
 • Je kan deze micro-credential volgen in het kader van een bevorderingsprocedure bij de overheid.

Course number:
GA097-MC-drug-policy
Type:
Short- en long-term programmes, Micro-credentials
Area of interest:
Law, Social Sciences
Language:
EN
Academic year:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Starting date:
10.02.2025
Lecturers:
Charlotte Colman
Tom Decorte
Contact person:
gandaius@ugent.be
More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.