K-16: Heupdysplasie van pup tot senior hond

Start op 18.04.2023

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° K-16 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Kleine huisdieren

Beschrijving

Heupdysplasie is een gekend en veel voorkomend probleem bij de hond. De vragen omtrent heupdysplasie komen in eerste instantie naar voor bij de aanschaf van een pup. Zijn er rassen zonder heupdysplasie? Zijn de ouders aan de hand van beeldvorming getest voor heupdysplasie? Zijn de ouders of de pup genetisch getest (en hoe betrouwbaar is dit resultaat)?

Eens een pup bij zijn nieuwe baasje terecht is gekomen, komt de volgende reeks vragen naar boven. Kan te veel beweging heupdysplasie veroorzaken? Mag mijn pup springen? Wat is het belang van voeding en een optimaal gewicht?

En indien er dan toch een diagnose gesteld wordt van heupdysplasie zijn er uiteraard vragen over mogelijke behandelingen die kunnen variëren van bewegingsadvies, fysiotherapie, voedingssupplementen, medicatie tot chirurgie.

Tijdens deze lezing zullen we proberen deze vragen te beantwoorden vanuit wetenschappelijk ondersteunde informatie en nieuwe inzichten omtrent behandelingen mee te geven.

Cursusnummer:
K-16
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
18.04.2023
Lesgevers:
Coppieters Eva
De Bakker Evelien
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.