K-16: Heupdysplasie van pup tot senior hond

Starts on 18.04.2023

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° K-16 NL Available online
Tags: Kleine huisdieren

Description

Heupdysplasie is een gekend en veel voorkomend probleem bij de hond. De vragen omtrent heupdysplasie komen in eerste instantie naar voor bij de aanschaf van een pup. Zijn er rassen zonder heupdysplasie? Zijn de ouders aan de hand van beeldvorming getest voor heupdysplasie? Zijn de ouders of de pup genetisch getest (en hoe betrouwbaar is dit resultaat)?

Eens een pup bij zijn nieuwe baasje terecht is gekomen, komt de volgende reeks vragen naar boven. Kan te veel beweging heupdysplasie veroorzaken? Mag mijn pup springen? Wat is het belang van voeding en een optimaal gewicht?

En indien er dan toch een diagnose gesteld wordt van heupdysplasie zijn er uiteraard vragen over mogelijke behandelingen die kunnen variëren van bewegingsadvies, fysiotherapie, voedingssupplementen, medicatie tot chirurgie.

Tijdens deze lezing zullen we proberen deze vragen te beantwoorden vanuit wetenschappelijk ondersteunde informatie en nieuwe inzichten omtrent behandelingen mee te geven.

Course number:
K-16
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023
Starting date:
18.04.2023
Lecturers:
Coppieters Eva
De Bakker Evelien
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.