K-11: Omgaan met weerstand: conflicten voorkomen én genezen

Start op 27.01.2022

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° K-11 Nederlands
Tags: Kleine huisdieren

Beschrijving

Als dierenarts word je soms geconfronteerd met weerstand tegen je advies. Zeker de vraag tot gedragsverandering stuit vaak op weerstand. In deze interactieve bijscholing gaan we in op hoe weerstand ontstaat en wat de bijdrage is van verschillende communicatiestijlen bij klant en dierenarts. Hierbij wordt ook ingegaan op recent onderzoek over communicatie in de diergeneeskunde voor het motiveren van klanten.

Daarnaast worden enkele handvaten aangereikt voor het voorkomen van en omgaan met weerstand door het toepassen van concrete tools en gesprekstechnieken. Tot slot wordt ingegaan op het omgaan met conflicten, waarbij het nut van de verschillende conflictstijlen wordt besproken. Deze namiddag is zeer interactief, met veel ruimte voor het delen van eigen praktijksituaties en het leren van ervaringen van andere deelnemers.

Opmerkingen

Deze les gaat enkel online door via MS Teams. Je vindt de live link onder 'mijn profiel', en vervolgens onder je dashboard bij je aangekochte lessen.

Cursusnummer:
K-11
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
27.01.2022
Lesgevers:
Decloedt Annelies
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.