K-11: Omgaan met weerstand: conflicten voorkomen én genezen

Starts on 27.01.2022

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° K-11 NL
Tags: Kleine huisdieren

Description

Als dierenarts word je soms geconfronteerd met weerstand tegen je advies. Zeker de vraag tot gedragsverandering stuit vaak op weerstand. In deze interactieve bijscholing gaan we in op hoe weerstand ontstaat en wat de bijdrage is van verschillende communicatiestijlen bij klant en dierenarts. Hierbij wordt ook ingegaan op recent onderzoek over communicatie in de diergeneeskunde voor het motiveren van klanten.

Daarnaast worden enkele handvaten aangereikt voor het voorkomen van en omgaan met weerstand door het toepassen van concrete tools en gesprekstechnieken. Tot slot wordt ingegaan op het omgaan met conflicten, waarbij het nut van de verschillende conflictstijlen wordt besproken. Deze namiddag is zeer interactief, met veel ruimte voor het delen van eigen praktijksituaties en het leren van ervaringen van andere deelnemers.

Remarks

Deze les gaat enkel online door via MS Teams. Je vindt de live link onder 'mijn profiel', en vervolgens onder je dashboard bij je aangekochte lessen.

Course number:
K-11
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2021 - 2022
Starting date:
27.01.2022
Lecturers:
Decloedt Annelies
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.