K-06: Anesthesie bij konijnen en casuïstieken reptielen

Start op 08.02.2022

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° K-06 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Kleine huisdieren

Beschrijving

Anesthesie bij konijnen (1h) (Drs. Ilse Moeremans)

Konijnen worden net als katten en honden frequent aangeboden voor routine chirurgische ingrepen als castreren/steriliseren/tandbehandelingen en ook voor sommige verdere onderzoeken is sedatie/anesthesie aangewezen. Helaas ligt het anesthesierisico bij onze konijnen nog altijd hoger dan bij kat en hond. Hoe komt dat? Maar vooral: wat kunnen we eraan doen? Hoe beperk ik de risico’s? Hoe herken ik pijn? En waarop let ik bij de recovery en de postoperatieve periode? Het doel van deze les is handvaten te geven aan iedere dierenarts die konijnen zo veilig mogelijk wil sederen en/of onder anesthesie brengen.

Casuïstieken reptielen (1h) (Dr. T. Hellebuyck)

Reptielen worden steeds vaker aangeboden in de dierenartsenpraktijk en ook voor deze dieren treedt er een continue evolutie op in de diagnostische en therapeutische mogelijkheden. Omwille van de grote variatie aan soorten die in de praktijk worden aangeboden en de dikwijls specifieke benadering die elke soort vereist, vormt het uitwerken van een gericht plan soms een uitdaging. Via praktische casussen worden diagnostische en therapeutische benaderingen van vaak voorkomende en minder frequent voorkomende aandoeningen bij reptielen in deze les besproken.

Opmerkingen

De link naar de livestream en on demand video vindt u in uw dashboard, op de homepage onder 'mijn profiel'.

Cursusnummer:
K-06
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
08.02.2022
Lesgevers:
Moeremans Ilse
Hellebuyck Tom
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.