K-06: Anesthesie bij konijnen en casuïstieken reptielen

Starts on 08.02.2022

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° K-06 NL Available online
Tags: Kleine huisdieren

Description

Anesthesie bij konijnen (1h) (Drs. Ilse Moeremans)

Konijnen worden net als katten en honden frequent aangeboden voor routine chirurgische ingrepen als castreren/steriliseren/tandbehandelingen en ook voor sommige verdere onderzoeken is sedatie/anesthesie aangewezen. Helaas ligt het anesthesierisico bij onze konijnen nog altijd hoger dan bij kat en hond. Hoe komt dat? Maar vooral: wat kunnen we eraan doen? Hoe beperk ik de risico’s? Hoe herken ik pijn? En waarop let ik bij de recovery en de postoperatieve periode? Het doel van deze les is handvaten te geven aan iedere dierenarts die konijnen zo veilig mogelijk wil sederen en/of onder anesthesie brengen.

Casuïstieken reptielen (1h) (Dr. T. Hellebuyck)

Reptielen worden steeds vaker aangeboden in de dierenartsenpraktijk en ook voor deze dieren treedt er een continue evolutie op in de diagnostische en therapeutische mogelijkheden. Omwille van de grote variatie aan soorten die in de praktijk worden aangeboden en de dikwijls specifieke benadering die elke soort vereist, vormt het uitwerken van een gericht plan soms een uitdaging. Via praktische casussen worden diagnostische en therapeutische benaderingen van vaak voorkomende en minder frequent voorkomende aandoeningen bij reptielen in deze les besproken.

Remarks

De link naar de livestream en on demand video vindt u in uw dashboard, op de homepage onder 'mijn profiel'.

Course number:
K-06
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2021 - 2022
Starting date:
08.02.2022
Lecturers:
Moeremans Ilse
Hellebuyck Tom
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.