K-05: Huidaandoeningen bij reptielen (Expovet)

Start op 19.11.2022

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° K-05 Nederlands
Tags: Kleine huisdieren

Beschrijving

De gekeranitiseerde huid van reptielen vormt een essentiële anatomische barrière tussen het dier en de omgeving. Huidaandoeningen bij reptielen worden niettemin vaak gezien in de praktijk en vaak is het uitdagend om een adequate diagnostische en therapeutische aanpak te ontwikkelen. De meeste huidaandoeningen bij reptielen zijn een gevolg van suboptimaal management of onderliggende ziekte die de secundaire ontwikkeling van bacteriële en mycotische dermatologische aandoeningen faciliteert. Anderzijds worden een aantal infectieuze agentia die hoge morbiditeit en zelf mortaliteit veroorzaken bij in gevangenschap gehouden collecties, primair geassocieerd met deze aandoeningen. Hoewel de oorspronkelijke manifestatie en distributie van de huidletsels en de betrokken soort vaak de initiële diagnostische aanpak stuurt, vereisen deze aandoeningen dikwijls een allesomvattende benadering.

Deze opleiding focust zich op zowel weel voorkomende als meer uitzonderlijke dermatologische aandoeningen bij reptielen en vormt zowel voor de dierenarts die slecht af en toe een reptiel ziet als voor dierenartsen die meer gespecialiseerd zijn in deze bijzondere dieren een meerwaarde voor de praktijk.

Opmerkingen

DEZE LES GAAT DOORGAAN TIJDENS EXPOVET

OKTOBERHALLEN, WIEZE

Cursusnummer:
K-05
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
19.11.2022
Lesgevers:
Hellebuyck Tom
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.