K-05: Huidaandoeningen bij reptielen (Expovet)

Starts on 19.11.2022

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° K-05 NL
Tags: Kleine huisdieren

Description

De gekeranitiseerde huid van reptielen vormt een essentiële anatomische barrière tussen het dier en de omgeving. Huidaandoeningen bij reptielen worden niettemin vaak gezien in de praktijk en vaak is het uitdagend om een adequate diagnostische en therapeutische aanpak te ontwikkelen. De meeste huidaandoeningen bij reptielen zijn een gevolg van suboptimaal management of onderliggende ziekte die de secundaire ontwikkeling van bacteriële en mycotische dermatologische aandoeningen faciliteert. Anderzijds worden een aantal infectieuze agentia die hoge morbiditeit en zelf mortaliteit veroorzaken bij in gevangenschap gehouden collecties, primair geassocieerd met deze aandoeningen. Hoewel de oorspronkelijke manifestatie en distributie van de huidletsels en de betrokken soort vaak de initiële diagnostische aanpak stuurt, vereisen deze aandoeningen dikwijls een allesomvattende benadering.

Deze opleiding focust zich op zowel weel voorkomende als meer uitzonderlijke dermatologische aandoeningen bij reptielen en vormt zowel voor de dierenarts die slecht af en toe een reptiel ziet als voor dierenartsen die meer gespecialiseerd zijn in deze bijzondere dieren een meerwaarde voor de praktijk.

Remarks

DEZE LES GAAT DOORGAAN TIJDENS EXPOVET

OKTOBERHALLEN, WIEZE

Course number:
K-05
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023
Starting date:
19.11.2022
Lecturers:
Hellebuyck Tom
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.