K-02: Oncologie bij gezelschapsdieren: een praktische benadering

Start op 20.10.2022

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° K-02 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Kleine huisdieren

Beschrijving

“Ongeveer 1 op de 3 honden en katten zal gedurende hun leven een bepaalde vorm van kanker ontwikkelen. Soms is kanker bij huisdieren te genezen, soms ook niet. Veel dierenartsen of huisdier-eigenaren weten niet wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is en correleren het woord ‘kanker’ met een ‘euthanasie’ op korte termijn.

Het is eigenlijk in veel gevallen mogelijk om het ‘doodsvonnis’ voor een hond of kat met kanker te veranderen naar de term ‘chronische ziekte’ waarmee je nog maanden of jaren verder kan, op voorwaarde dat de kwaliteit van leven en plezier voor deze dieren én zijn/haar baasje(s) bovenaan staan.

Tijdens deze academie les zal aan bod komen hoe je oncologische patiënten zo volledig mogelijk kan opwerken, worden behandelingen met-, en de communicatie rondom het gebruik van chemotherapie bij hond en kat besproken, komt specifieke tumorchirurgie aan bod en zal er een korte introductie zijn over bestraling van tumoren die daar gevoelig voor zijn.”

Cursusnummer:
K-02
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
20.10.2022
Lesgevers:
Beirens - van Kuijk Lotte
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.