K-02: Oncologie bij gezelschapsdieren: een praktische benadering

Starts on 20.10.2022

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° K-02 NL Available online
Tags: Kleine huisdieren

Description

“Ongeveer 1 op de 3 honden en katten zal gedurende hun leven een bepaalde vorm van kanker ontwikkelen. Soms is kanker bij huisdieren te genezen, soms ook niet. Veel dierenartsen of huisdier-eigenaren weten niet wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is en correleren het woord ‘kanker’ met een ‘euthanasie’ op korte termijn.

Het is eigenlijk in veel gevallen mogelijk om het ‘doodsvonnis’ voor een hond of kat met kanker te veranderen naar de term ‘chronische ziekte’ waarmee je nog maanden of jaren verder kan, op voorwaarde dat de kwaliteit van leven en plezier voor deze dieren én zijn/haar baasje(s) bovenaan staan.

Tijdens deze academie les zal aan bod komen hoe je oncologische patiënten zo volledig mogelijk kan opwerken, worden behandelingen met-, en de communicatie rondom het gebruik van chemotherapie bij hond en kat besproken, komt specifieke tumorchirurgie aan bod en zal er een korte introductie zijn over bestraling van tumoren die daar gevoelig voor zijn.”

Course number:
K-02
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023
Starting date:
20.10.2022
Lecturers:
Beirens - van Kuijk Lotte
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.