IPVS studienamiddag - Biochemisch bloedonderzoek bij zeugen

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° IPVS studienamiddag Nederlands
Tags: Andere bijscholingen

Beschrijving

De jaarlijkse IPVS studienamiddag staat dit jaar in het teken van hematologisch en biochemisch bloedonderzoek bij fokdieren. De presentaties zullen een antwoord proberen te geven op de volgende vragen: welke parameters kunnen we bepalen, hoe betrouwbaar zijn de testen, hoe moeten we de resultaten interpreteren, hoe groot is de variatie tussen dieren en bedrijven, wat kunnen we eruit leren voor de gezondheid en het welzijn van zeugen, kunnen we het gebruiken om de conditie van de zeugen via aanpassingen in het voeder(schema) te optimaliseren, enz.

De eerste presentatie zal meer algemeen zijn, de tweede presentatie meer specifiek en de ervaringen met het gebruik van biochemisch onderzoek in de praktijk toelichten. Het deel na de pauze is een open sessie waarbij de onderwerpen zullen geselecteerd worden op basis van ingestuurde abstracts.

Tevens zal de Masterproef voorgesteld worden die de IPVS Belgian branch prijs (2022) gekregen heeft, en tenslotte is er de jaarlijkse ledenvergadering.

Programma

14.00-14.40 Biochemisch bloedonderzoek bij zeugen: wat kunnen we er (niet) mee? - Robert Friendship, Faculty of Veterinary Medicine, Guelph (Canada)

14.40-15.30: Biochemisch bloedonderzoek bij zeugen: toepassingen in de praktijk - Mathieu COUTEAU, Chêne Vert, France

15.30-16.00 Koffiepauze en posters

16.00-17.30 Open sessie, IPVS prijs, jaarlijkse ledenvergadering

Opmerkingen

Deze opleiding gaat door in Aud Hoogbouw (ingang 23)

Cursusnummer:
IPVS studienamiddag
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.