IPVS studienamiddag - Biochemisch bloedonderzoek bij zeugen

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° IPVS studienamiddag NL
Tags: Andere bijscholingen

Description

De jaarlijkse IPVS studienamiddag staat dit jaar in het teken van hematologisch en biochemisch bloedonderzoek bij fokdieren. De presentaties zullen een antwoord proberen te geven op de volgende vragen: welke parameters kunnen we bepalen, hoe betrouwbaar zijn de testen, hoe moeten we de resultaten interpreteren, hoe groot is de variatie tussen dieren en bedrijven, wat kunnen we eruit leren voor de gezondheid en het welzijn van zeugen, kunnen we het gebruiken om de conditie van de zeugen via aanpassingen in het voeder(schema) te optimaliseren, enz.

De eerste presentatie zal meer algemeen zijn, de tweede presentatie meer specifiek en de ervaringen met het gebruik van biochemisch onderzoek in de praktijk toelichten. Het deel na de pauze is een open sessie waarbij de onderwerpen zullen geselecteerd worden op basis van ingestuurde abstracts.

Tevens zal de Masterproef voorgesteld worden die de IPVS Belgian branch prijs (2022) gekregen heeft, en tenslotte is er de jaarlijkse ledenvergadering.

Program

14.00-14.40 Biochemisch bloedonderzoek bij zeugen: wat kunnen we er (niet) mee? - Robert Friendship, Faculty of Veterinary Medicine, Guelph (Canada)

14.40-15.30: Biochemisch bloedonderzoek bij zeugen: toepassingen in de praktijk - Mathieu COUTEAU, Chêne Vert, France

15.30-16.00 Koffiepauze en posters

16.00-17.30 Open sessie, IPVS prijs, jaarlijkse ledenvergadering

Remarks

Deze opleiding gaat door in Aud Hoogbouw (ingang 23)

Course number:
IPVS studienamiddag
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.