GV-03: Autovaccins in de varkenshouderij

Start op 23.02.2024

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GV-03 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Varken

Beschrijving

Vaccinatie is een zeer belangrijk middel in het kader van de preventieve diergeneeskunde en de beperking van het antibioticumgebruik. Door vaccinatie toe te passen kunnen de nadelige gevolgen van infectieziekten in grote mate beperkt worden. Er zijn verschillende commerciële vaccins beschikbaar. Echter, voor een aantal belangrijke ziekten zijn er geen commerciële vaccins voorhanden. Verder kunnen de resultaten van commerciële vaccins variëren naargelang het bedrijf of de situatie. Daarom wordt er in de praktijk ook frequent gebruik gemaakt van autovaccins.

In deze studienamiddag zal de recente EU wetgeving aangaande autovaccins worden overlopen, zal de visie van een producent van autovaccins worden toegelicht en tenslotte zullen de praktijkervaringen aangaande het gebruik autovaccins op varkensbedrijven worden besproken.

Programma

14.00-14.50 Wat zegt de wetgeving precies? – Jan Jourquin, Poulpharm

14.50-15.30 Visie van de producent van autovaccins – Eric Thibault, Ceva (Biovac)

15.30-16.00 Koffiepauze

16.00-17.00 Praktijkervaringen met autovaccins – Pieter Van Rengen, Lintjeshof, Nederland

Opmerkingen

Deze les gaat ook online door. De link naar de livestream en on demand video vindt u in uw dashboard, op de homepage onder 'mijn profiel'.

Cursusnummer:
GV-03
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
23.02.2024
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.