GV-03: Autovaccins in de varkenshouderij

Starts on 23.02.2024

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° GV-03 NL Available online
Tags: Varken

Description

Vaccinatie is een zeer belangrijk middel in het kader van de preventieve diergeneeskunde en de beperking van het antibioticumgebruik. Door vaccinatie toe te passen kunnen de nadelige gevolgen van infectieziekten in grote mate beperkt worden. Er zijn verschillende commerciële vaccins beschikbaar. Echter, voor een aantal belangrijke ziekten zijn er geen commerciële vaccins voorhanden. Verder kunnen de resultaten van commerciële vaccins variëren naargelang het bedrijf of de situatie. Daarom wordt er in de praktijk ook frequent gebruik gemaakt van autovaccins.

In deze studienamiddag zal de recente EU wetgeving aangaande autovaccins worden overlopen, zal de visie van een producent van autovaccins worden toegelicht en tenslotte zullen de praktijkervaringen aangaande het gebruik autovaccins op varkensbedrijven worden besproken.

Program

14.00-14.50 Wat zegt de wetgeving precies? – Jan Jourquin, Poulpharm

14.50-15.30 Visie van de producent van autovaccins – Eric Thibault, Ceva (Biovac)

15.30-16.00 Koffiepauze

16.00-17.00 Praktijkervaringen met autovaccins – Pieter Van Rengen, Lintjeshof, Nederland

Remarks

Deze les gaat ook online door. De link naar de livestream en on demand video vindt u in uw dashboard, op de homepage onder 'mijn profiel'.

Course number:
GV-03
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
23.02.2024
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.