Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GV-01 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Varken

Beschrijving

De gezondheid van mens en dier zijn onlosmakelijk en nauw verweven met elkaar en met hun omgeving en leefmilieu. One Health staat voor het nastreven van een holistische benadering in gezondheidsonderzoek bij mens, dier, hun omgeving en de maatschappij door het bestuderen van de interacties tussen deze elementen en hun invloed op de gezondheid.

In deze studienamiddag worden deze aspecten vanuit drie verschillende invalshoeken concreet gemaakt voor de varkenshouderij:

  1. In een eerste presentatie wordt ingezoomd op infecties met nieuwe pathogenen en/of pathogenen die belangrijk zijn voor de varkenshouderij in een internationale context.
  2. De tweede presentatie handelt over het belang van en hoe we moeten omgaan met nieuwe PRRSV stammen in Spanje en de EU, met als concreet voorbeeld de Rosalia stam.
  3. Een laatste presentatie zal het belang van voeder toelichten in het verspreiden van pathogenen, met als concreet voorbeeld de rol die het voeder heeft gespeeld bij de uitbraken van PED in Noord-Amerika.

Programma

14u00-14u50: Emerging diseases in international context – Joaquim Segalés, Cresa Barcelona,Spain

14u50-15u40: Importance of PRRSV Rosalia strain in Spain and EU – Carlos Casanovas Granell, CEVA

15u40-16u00: Pauze

16u10-17u00: Importance of feed in the transmission of pathogens in swine – Scott Dee

Opmerkingen

Enkel digitaal. De link naar de MS Teams livestream vindt u in uw dashboard (onder 'mijn profiel') vanaf 13.50u.

Cursusnummer:
GV-01
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.