Veterinary Medicine

Interested?

More information
° GV-01 NL Available online
Tags: Varken

Description

De gezondheid van mens en dier zijn onlosmakelijk en nauw verweven met elkaar en met hun omgeving en leefmilieu. One Health staat voor het nastreven van een holistische benadering in gezondheidsonderzoek bij mens, dier, hun omgeving en de maatschappij door het bestuderen van de interacties tussen deze elementen en hun invloed op de gezondheid.

In deze studienamiddag worden deze aspecten vanuit drie verschillende invalshoeken concreet gemaakt voor de varkenshouderij:

  1. In een eerste presentatie wordt ingezoomd op infecties met nieuwe pathogenen en/of pathogenen die belangrijk zijn voor de varkenshouderij in een internationale context.
  2. De tweede presentatie handelt over het belang van en hoe we moeten omgaan met nieuwe PRRSV stammen in Spanje en de EU, met als concreet voorbeeld de Rosalia stam.
  3. Een laatste presentatie zal het belang van voeder toelichten in het verspreiden van pathogenen, met als concreet voorbeeld de rol die het voeder heeft gespeeld bij de uitbraken van PED in Noord-Amerika.

Program

14u00-14u50: Emerging diseases in international context – Joaquim Segalés, Cresa Barcelona,Spain

14u50-15u40: Importance of PRRSV Rosalia strain in Spain and EU – Carlos Casanovas Granell, CEVA

15u40-16u00: Pauze

16u10-17u00: Importance of feed in the transmission of pathogens in swine – Scott Dee

Remarks

Enkel digitaal. De link naar de MS Teams livestream vindt u in uw dashboard (onder 'mijn profiel') vanaf 13.50u.

Course number:
GV-01
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.