GR-09 Voeding: het belang van micro- en macromineralen bij melk- en vleesvee

Start op 08.12.2023

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GR-09 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Herkauwers

Beschrijving

Bij de rantsoenberekening bij rundvee wordt vooral rekening gehouden met het energie- en eiwitgehalte van het rantsoen, terwijl er doorgaans veel minder belang wordt gehecht aan mciro- en macromineralen. Nochtans is een adequate voorziening van beiden belangrijk voor zowel de gezondheid als de productie en dit bij zowel melk- als vleesvee.

Tijdens deze namiddag zal stil worden gestaan bij het belang van deze micro- en macromineralen en dit zowel voor wat betreft mogelijke deficiënties en overschotten die zelfs kunnen leiden tot intoxicaties.

Programma

14u00-15u00: Een overzicht van de belangrijkste micro- en macromineralen in het rantsoen van runderen. (Prof Frédéric Rollin, Universiteit Luik)

15u00-16u00: Iron supplementation in calves (Ijzersupplementatie bij kalveren - Drs. Lennart Gollbeck, UGent)

16u00-16u30: Pauze

16u30-17u30: Hoe kunnen we in de praktijk de voorziening van micro- en macromineralen monitoren en eventueel bijsturen (Domien Dobbelaere, AVEVE)

Cursusnummer:
GR-09
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
08.12.2023
Lesgevers:
Golbeck Lennart
Rollin Frédéric
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.