GR-09 Voeding: het belang van micro- en macromineralen bij melk- en vleesvee
Diergeneeskunde
Diergeneeskunde
Bij de rantsoenberekening bij rundvee wordt vooral rekening gehouden met het energie- en eiwitgehalte van het rantsoen, terwijl er doorgaans veel minder belang wordt gehecht aan mciro- en macromineralen. Nochtans is een adequate voorziening van beiden belangrijk voor zowel de gezondheid als de productie en dit bij zowel melk- als vleesvee.
Tijdens deze namiddag zal stil worden gestaan bij het belang van deze micro- en macromineralen en dit zowel voor wat betreft mogelijke deficiënties en overschotten die zelfs kunnen leiden tot intoxicaties.
14u00-15u00: Een overzicht van de belangrijkste micro- en macromineralen in het rantsoen van runderen. (Prof Frédéric Rollin, Universiteit Luik)
15u00-16u00: Iron supplementation in calves (Ijzersupplementatie bij kalveren - Drs. Lennart Gollbeck, UGent)
16u00-16u30: Pauze
16u30-17u30: Hoe kunnen we in de praktijk de voorziening van micro- en macromineralen monitoren en eventueel bijsturen (Domien Dobbelaere, AVEVE)