GR-06 Op afstand verdoven van (wilde) dieren

Start op 17.11.2023

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GR-06 Nederlands
Tags: Herkauwers

Beschrijving

Af en toe word je als practicus gevraagd voor het verdoven van een uitgebroken hert, een op hol geslagen paard of een agressief rund. In deze lesnamiddag zullen de verschillende vormen van tele-immobilisatie aan bod komen.

In het eerste deel van deze namiddag zal er een theoretische uiteenzetting zijn over de te gebruiken producten, over de toepassing van tele-immobilisatie bij wilde dieren en over het gebruik ervan bij herten.

In deel 2 zullen we de theorie in praktijk toepassen. Door middel van enkele demonstraties worden de verschillende systemen voorgesteld en kan er nadien door elke deelnemer geoefend worden op targets. Hierbij komt ook de effectieve anesthesie en behandeling van de geïmmobiliseerde patiënt aan bod.

Elke deelnemer die reeds in het bezit is van een verdovingsgeweer/prikstok wordt gevraagd deze mee te brengen zodat er onder deskundige begeleiding geoefend kan worden met eigen materiaal.

Programma

Joans Spruyt: anesthetica te gebruiken bij verdoven op afstand, certificering en wetgeving met de nadruk op herkauwers

Martine Van Zijll Langhout: op afstand verdoven van wilde/gevaarlijke dieren

Paul Audenaerde: ervaring met verdoven van hertachtigen en runderen

Cursusnummer:
GR-06
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
17.11.2023
Lesgevers:
van Zijll Langhout
Audenaerde Paul
Spruyt Jonas
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.