GP-12: Haal het maximum uit uw toestel: echografie van de tarsus van het paard

Start op 23.03.2022

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GP-12 Nederlands
Tags: Paard

Beschrijving

Echografie van de tarsus van het paard biedt waardevolle informatie om de weke delen en botletsels in beeld te brengen en te karakteriseren. Echografie is waardevol bij de evaluatie van de collateraalbanden, oppervlakkige buigpees, diepe buigpees, extensorpezen, gastrocnemius pees en peroneus tertius. Echografie is eveneens nuttig voor de evaluatie van de omgevende peesschedes en gewrichten en om een eventuele betrokkenheid van synoviale structuren aan te tonen bij sepsis. Tijdens het eerste theoretisch gedeelte leert u een compleet en systematisch echografisch onderzoek van de tarsus uit te voeren, en normale van pathologische anatomische structuren te onderscheiden.

Tijdens het praktisch gedeelte van deze les krijgen de deelnemers uitgebreid de mogelijkheid om zelf te scannen. Wie dit wenst kan bovendien zijn eigen toestel hiervoor gebruiken.

Opmerkingen

Oefeningen op levend materiaal

Cursusnummer:
GP-12
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
23.03.2022
Lesgevers:
Vanderperren Katrien
Raes Els
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.