GP-12: Haal het maximum uit uw toestel: echografie van de tarsus van het paard

Starts on 23.03.2022

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° GP-12 NL
Tags: Paard

Description

Echografie van de tarsus van het paard biedt waardevolle informatie om de weke delen en botletsels in beeld te brengen en te karakteriseren. Echografie is waardevol bij de evaluatie van de collateraalbanden, oppervlakkige buigpees, diepe buigpees, extensorpezen, gastrocnemius pees en peroneus tertius. Echografie is eveneens nuttig voor de evaluatie van de omgevende peesschedes en gewrichten en om een eventuele betrokkenheid van synoviale structuren aan te tonen bij sepsis. Tijdens het eerste theoretisch gedeelte leert u een compleet en systematisch echografisch onderzoek van de tarsus uit te voeren, en normale van pathologische anatomische structuren te onderscheiden.

Tijdens het praktisch gedeelte van deze les krijgen de deelnemers uitgebreid de mogelijkheid om zelf te scannen. Wie dit wenst kan bovendien zijn eigen toestel hiervoor gebruiken.

Remarks

Oefeningen op levend materiaal

Course number:
GP-12
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2021 - 2022
Starting date:
23.03.2022
Lecturers:
Vanderperren Katrien
Raes Els
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.