GP-07: Gewrichts- en botinfecties bij veulens: een update

Start op 08.02.2023

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GP-07 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Paard

Beschrijving

Hematogene infecties van gewrichten en/of bot komen nog steeds vrij vaak voor bij jonge veulens. De grote lijnen wat betreft preventie, diagnose en behandeling zijn in principe alom gekend. Dit neemt echter niet weg dat de aanpak van veulens met dergelijke infecties complex blijft en dat er nog steeds ruimte is voor verbetering.
De bijscholingsnamiddag bestaat uit 2 delen. In een eerste deel wordt een overzicht gegeven van de actuele inzichten betreffende de diagnose en behandeling van veulens met hematogene osteo-articulaire infecties. De problematiek wordt zo praktisch mogelijk benaderd met ruime aandacht voor eventuele valkuilen. In een tweede deel zullen een aantal casuïstieken worden gepresenteerd dewelke de eerder besproken inzichten verder zullen illustreren.
De bijscholingsnamiddag is een must voor practici die geregeld veulens behandelen en / of betrokken zijn in de bedrijfsbegeleiding van paardenfokkerijen.

Cursusnummer:
GP-07
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
08.02.2023
Lesgevers:
Frederik Pille
Dumoulin Michele
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.