GP-05: EHV1: wat brengt de toekomst

Start op 01.12.2021

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GP-05 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Paard

Beschrijving

We zijn ons allemaal bewust van de grote impact die EHV1 vorig jaar had op de gezondheid van de paarden en op de organisatie van en deelname aan wedstrijden. Veel paarden werden besmet, moesten getest worden of moesten in quarantaine. Van de uitbraken die wereldwijd voorkwamen hebben we heel wat lessen geleerd.

Deze lesnamiddag geeft je een update van wat je moet weten over EHV1. Hoe geraakt een paard besmet, wat doet het virus juist, wat zijn de klinische symptomen en hoe moet ik de aandoening behandelen. Daarnaast wordt ook dieper ingegaan op de huidige vaccinatie strategie en de bioveiligheidsmaatregelen die men moet nemen ter preventie of wanneer een positief geval gedetecteerd wordt in een stal. Tot slot zal ook een update gegeven worden aangaande de huidige EHV1 maatregelen die gelden voor de deelname aan of organisatie van wedstrijden in binnen- en buitenland.

Opmerkingen

De link naar de livestream en on demand video vindt u in uw dashboard, op de homepage onder 'mijn profiel'.

Cursusnummer:
GP-05
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
01.12.2021
Lesgevers:
Nauwynck Hans
Desmedt Jef
Gryspeerdt Annick
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.