GP-05: EHV1: wat brengt de toekomst

Starts on 01.12.2021

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° GP-05 NL Available online
Tags: Paard

Description

We zijn ons allemaal bewust van de grote impact die EHV1 vorig jaar had op de gezondheid van de paarden en op de organisatie van en deelname aan wedstrijden. Veel paarden werden besmet, moesten getest worden of moesten in quarantaine. Van de uitbraken die wereldwijd voorkwamen hebben we heel wat lessen geleerd.

Deze lesnamiddag geeft je een update van wat je moet weten over EHV1. Hoe geraakt een paard besmet, wat doet het virus juist, wat zijn de klinische symptomen en hoe moet ik de aandoening behandelen. Daarnaast wordt ook dieper ingegaan op de huidige vaccinatie strategie en de bioveiligheidsmaatregelen die men moet nemen ter preventie of wanneer een positief geval gedetecteerd wordt in een stal. Tot slot zal ook een update gegeven worden aangaande de huidige EHV1 maatregelen die gelden voor de deelname aan of organisatie van wedstrijden in binnen- en buitenland.

Remarks

De link naar de livestream en on demand video vindt u in uw dashboard, op de homepage onder 'mijn profiel'.

Course number:
GP-05
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2021 - 2022
Starting date:
01.12.2021
Lecturers:
Nauwynck Hans
Desmedt Jef
Gryspeerdt Annick
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.