GP-04 De pitfalls van de paardendermatologie: Imaverol of toch eerder corticosteroïden?

Start op 13.12.2023

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GP-04 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Paard

Beschrijving

Wie kent het niet? Bij elke visite op een paardenstal, komt toch de een of andere vraag over een knobbel of kale plek bij een van de paarden. Vaak gaat het om kleine onschuldige problemen waar de paardeneigenaar toch het probleem wil laten behandelen. In andere gevallen kunnen de letsels sterk uitbreiden en voor grote last zorgen, zeker als het paard veel jeuk ondervindt. De oorzaken van huidaandoeningen zijn divers: onderliggende metabole ziektes, contact- of voedselallergieën, immungemedieerde processen, of parasitaire, schimmel, bacteriële of virale aandoeningen kunnen huidletsels veroorzaken.

Op deze bijscholingsnamiddag worden courant voorkomende huidaandoeningen bij het paard besproken geïllustreerd aan de hand van boeiende casuïstieken met de nadruk op het herkennen van de letsels, het stellen van de correcte diagnose en het opstellen van een behandelingsplan

Cursusnummer:
GP-04
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
13.12.2023
Lesgevers:
Dufourni Alexander
Vandenabeele Sophie
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.