GP-04 De pitfalls van de paardendermatologie: Imaverol of toch eerder corticosteroïden?

Starts on 13.12.2023

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° GP-04 NL Available online
Tags: Paard

Description

Wie kent het niet? Bij elke visite op een paardenstal, komt toch de een of andere vraag over een knobbel of kale plek bij een van de paarden. Vaak gaat het om kleine onschuldige problemen waar de paardeneigenaar toch het probleem wil laten behandelen. In andere gevallen kunnen de letsels sterk uitbreiden en voor grote last zorgen, zeker als het paard veel jeuk ondervindt. De oorzaken van huidaandoeningen zijn divers: onderliggende metabole ziektes, contact- of voedselallergieën, immungemedieerde processen, of parasitaire, schimmel, bacteriële of virale aandoeningen kunnen huidletsels veroorzaken.

Op deze bijscholingsnamiddag worden courant voorkomende huidaandoeningen bij het paard besproken geïllustreerd aan de hand van boeiende casuïstieken met de nadruk op het herkennen van de letsels, het stellen van de correcte diagnose en het opstellen van een behandelingsplan

Course number:
GP-04
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
13.12.2023
Lecturers:
Dufourni Alexander
Vandenabeele Sophie
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.