From Science to Practice webinar | De pathofysiologie van inflammatie-gerelateerde musculoskeletale schouderklachten

Start op 24.09.2024

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° WEB_IGS24 Nederlands
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Inwendige aandoeningen , Neurologische aandoeningen , Online aanbod

Beschrijving

Soms lijken schouderklachten wel een mysterie, het is moeilijk om te achterhalen wat de oorzaak is en nog veel lastiger om deze dan adequaat te behandelen. Bij subacromiale schouderpijn en frozen shoulder worden veel behandelinterventies toegepast, maar deze zijn in wisselende mate succesvol. Bij beide aandoeningen is er regelmatig sprake van een langdurig en onvolledig herstelproces. Opvallend genoeg is inflammatie één van de oorzaken ergens in het ontstaansproces. Verder kenmerken deze aandoeningen zich ook door enkele gelijkaardige onderliggende mechanismen. Tijdens deze webinar zal de pathofysiologie van subacromiale schouderpijn en frozen shoulder (ofwel inflammatie-gerelateerde musculoskeletale schouderklachten) worden besproken. De rol van inflammatie en andere onderliggende factoren zoals metabole kenmerken, autonome symptomen, somatosensorische ontregeling en pijngerelateerde psychologische factoren en hun onderlinge relaties wordt toegelicht. Er wordt ingegaan op de pathofysiologie en de wetenschappelijk evidentie van deze mechanismen en factoren, op meetinstrumenten die gebruikt kunnen worden ter identificatie en aangrijpingspunten voor behandeling en revalidatie.

Leerdoelen

  1. De deelnemer in staat om drie factoren te benoemen en uit te leggen die kunnen bijdragen aan inflammatie-gerelateerde schouderklachten;
  2. De deelnemer kan de onderlinge relaties tussen de verschillende onderliggende factoren bij patiënten met inflammatie-gerelateerde schouderklachten uitleggen;
  3. De deelnemer in staat om drie instrumenten te benoemen die kunnen bijdragen aan de inventarisatie van potentiële onderliggende mechanismen bij inflammatie-gerelateerde schouderklachten.

Doelgroep

Kinesitherapeuten

Opmerkingen

U ontvangt enkele dagen voorafgaan aan de webinar een link via mail dewelke u toegang geeft tot de webinar. U ontvangt tevens de hand-outs dewelke gebruik werden tijdens de webinar.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting (aangevraagd). ACREHAB - DV.O103194. Zie voorwaarden op onze infopagina.

PQK - accreditatie voor kinesitherapeuten:

  • Algemeen kwaliteitslabel: 4 punten

Cursusnummer:
WEB_IGS24
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Startdatum:
24.09.2024
Lesgevers:
Michel Mertens
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.