From Science to Practice webinar | De pathofysiologie van inflammatie-gerelateerde musculoskeletale schouderklachten

Starts on 24.09.2024

Physiotherapie

Interested?

More information
° WEB_IGS24 NL
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Inwendige aandoeningen , Neurologische aandoeningen , Online aanbod

Description

Soms lijken schouderklachten wel een mysterie, het is moeilijk om te achterhalen wat de oorzaak is en nog veel lastiger om deze dan adequaat te behandelen. Bij subacromiale schouderpijn en frozen shoulder worden veel behandelinterventies toegepast, maar deze zijn in wisselende mate succesvol. Bij beide aandoeningen is er regelmatig sprake van een langdurig en onvolledig herstelproces. Opvallend genoeg is inflammatie één van de oorzaken ergens in het ontstaansproces. Verder kenmerken deze aandoeningen zich ook door enkele gelijkaardige onderliggende mechanismen. Tijdens deze webinar zal de pathofysiologie van subacromiale schouderpijn en frozen shoulder (ofwel inflammatie-gerelateerde musculoskeletale schouderklachten) worden besproken. De rol van inflammatie en andere onderliggende factoren zoals metabole kenmerken, autonome symptomen, somatosensorische ontregeling en pijngerelateerde psychologische factoren en hun onderlinge relaties wordt toegelicht. Er wordt ingegaan op de pathofysiologie en de wetenschappelijk evidentie van deze mechanismen en factoren, op meetinstrumenten die gebruikt kunnen worden ter identificatie en aangrijpingspunten voor behandeling en revalidatie.

Leerdoelen

  1. De deelnemer in staat om drie factoren te benoemen en uit te leggen die kunnen bijdragen aan inflammatie-gerelateerde schouderklachten;
  2. De deelnemer kan de onderlinge relaties tussen de verschillende onderliggende factoren bij patiënten met inflammatie-gerelateerde schouderklachten uitleggen;
  3. De deelnemer in staat om drie instrumenten te benoemen die kunnen bijdragen aan de inventarisatie van potentiële onderliggende mechanismen bij inflammatie-gerelateerde schouderklachten.

Doelgroep

Kinesitherapeuten

Remarks

U ontvangt enkele dagen voorafgaan aan de webinar een link via mail dewelke u toegang geeft tot de webinar. U ontvangt tevens de hand-outs dewelke gebruik werden tijdens de webinar.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting (aangevraagd). ACREHAB - DV.O103194. Zie voorwaarden op onze infopagina.

PQK - accreditatie voor kinesitherapeuten:

  • Algemeen kwaliteitslabel: 4 punten

Course number:
WEB_IGS24
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Physiotherapie
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Starting date:
24.09.2024
Lecturers:
Michel Mertens
Contact person:
acrehab@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.