F-06: Kwaliteit van visserijproducten

Start op 13.06.2024

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° F-06 Nederlands
Tags: Veterinaire Volksgezondheid

Beschrijving

In het eerste deel van deze opleiding worden de eigenschappen van visserijproducten besproken: organoleptische eigenschapen, de nutritionele samenstelling, fysische & chemische eigenschappen. Daarna gaan we dieper in op de bederfmechanismen en rigormortis-verschijnselen vertrekkende vanuit het spiermetabolisme. Wat gebeurt er met de visserijproducten tijdens de bewaring? De focus ligt vooral op zoutwatervis.

We sluiten de opleiding af met een overzicht van Anisakidae. Anisakidae zijn zoönotische mariene nematoden die voorkomen in de meeste commerciële mariene vissoorten. De larven van deze nematoden hebben een impact op de volksgezondheid, gezondheid van de vis en een economische impact. Na een algemene inleiding worden de meest recente onderzoeksresultaten gepresenteerd, inclusief de allergene en bacteriële componenten geassocieerd aan deze parasitaire infectie.

Programma

14u-15u: Ir. Ingrid De Man: Kwaliteit en bederf van visserijproducten

15u-15u30: Pauze

15u30-17u: Prof. Dr. Sarah Gabriël: Impact van Anisakidae: een overzicht.

Cursusnummer:
F-06
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
13.06.2024
Lesgevers:
Gabriël Sarah
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.