F-06: Kwaliteit van visserijproducten

Starts on 13.06.2024

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° F-06 NL
Tags: Veterinaire Volksgezondheid

Description

In het eerste deel van deze opleiding worden de eigenschappen van visserijproducten besproken: organoleptische eigenschapen, de nutritionele samenstelling, fysische & chemische eigenschappen. Daarna gaan we dieper in op de bederfmechanismen en rigormortis-verschijnselen vertrekkende vanuit het spiermetabolisme. Wat gebeurt er met de visserijproducten tijdens de bewaring? De focus ligt vooral op zoutwatervis.

We sluiten de opleiding af met een overzicht van Anisakidae. Anisakidae zijn zoönotische mariene nematoden die voorkomen in de meeste commerciële mariene vissoorten. De larven van deze nematoden hebben een impact op de volksgezondheid, gezondheid van de vis en een economische impact. Na een algemene inleiding worden de meest recente onderzoeksresultaten gepresenteerd, inclusief de allergene en bacteriële componenten geassocieerd aan deze parasitaire infectie.

Program

14u-15u: Ir. Ingrid De Man: Kwaliteit en bederf van visserijproducten

15u-15u30: Pauze

15u30-17u: Prof. Dr. Sarah Gabriël: Impact van Anisakidae: een overzicht.

Course number:
F-06
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
13.06.2024
Lecturers:
Gabriël Sarah
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.