F-02 Microbiologische kwaliteit van levensmiddelen van dierlijke oorsprong.

Start op 14.12.2023

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° F-02 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Veterinaire Volksgezondheid

Beschrijving

Om de gezondheid van de consument te waarborgen, worden normen, geformuleerd op diverse niveaus, gehanteerd om de microbiologische kwaliteit van levensmiddelen te garanderen. Op EU niveau zijn een aantal verordeningen van toepassing, welke aandacht besteden aan de microbiologische kwaliteit van levensmiddelen. Daarnaast zijn federale, FAVV en sectoriële normen van toepassing voor producenten van levensmiddelen en in de handel ervan. Hierop wordt uitgebreid ingegaan en aandacht besteed aan de toepassing ervan in de praktijk. Hierbij gaat speciale aandacht naar levensmiddelen van dierlijke oorsprong.

Ook de opzet van challengetesten wordt besproken waarbij onderzocht wordt of, en in welke mate, de pathogeen Listeria monocytogenes kan uitgroeien binnen de gestelde houdbaarheidstermijn bij een vooraf gedefinieerd temperatuursprofiel.

Programma

14u-15u30: Em. Prof. Dr. Lieven Dezutter: Microbiologische criteria van levensmiddelen van dierlijke oorsprong

15u30-16u: Pauze

16u-17u: Dr. Ir. Koen De Reu: Challengetesten voor Listeria monocytogenes: waarom, wanneer en hoe.

Opmerkingen

Deze les gaat ook online door. De link naar de livestream en on demand video vindt u in uw dashboard, op de homepage onder 'mijn profiel'.

Cursusnummer:
F-02
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
14.12.2023
Lesgevers:
De Zutter Lieven
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.