F-02 Microbiologische kwaliteit van levensmiddelen van dierlijke oorsprong.

Starts on 14.12.2023

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° F-02 NL Available online
Tags: Veterinaire Volksgezondheid

Description

Om de gezondheid van de consument te waarborgen, worden normen, geformuleerd op diverse niveaus, gehanteerd om de microbiologische kwaliteit van levensmiddelen te garanderen. Op EU niveau zijn een aantal verordeningen van toepassing, welke aandacht besteden aan de microbiologische kwaliteit van levensmiddelen. Daarnaast zijn federale, FAVV en sectoriële normen van toepassing voor producenten van levensmiddelen en in de handel ervan. Hierop wordt uitgebreid ingegaan en aandacht besteed aan de toepassing ervan in de praktijk. Hierbij gaat speciale aandacht naar levensmiddelen van dierlijke oorsprong.

Ook de opzet van challengetesten wordt besproken waarbij onderzocht wordt of, en in welke mate, de pathogeen Listeria monocytogenes kan uitgroeien binnen de gestelde houdbaarheidstermijn bij een vooraf gedefinieerd temperatuursprofiel.

Program

14u-15u30: Em. Prof. Dr. Lieven Dezutter: Microbiologische criteria van levensmiddelen van dierlijke oorsprong

15u30-16u: Pauze

16u-17u: Dr. Ir. Koen De Reu: Challengetesten voor Listeria monocytogenes: waarom, wanneer en hoe.

Remarks

Deze les gaat ook online door. De link naar de livestream en on demand video vindt u in uw dashboard, op de homepage onder 'mijn profiel'.

Course number:
F-02
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
14.12.2023
Lecturers:
De Zutter Lieven
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.